Meksikāņu zupa vegāniem
Updated: Jan 7
Šo zupu var pagatavot arī ar Liellopa buljonu, malto gaļu un sieru! :)

Sastāvdaļas:
2 vidēji lieli sīpoli
3 ķiploku daiviņas
2 smalki sakapāti burkāni
500ml dārzeņu buljons vai liellopa buljons
425 ml tomāti savā sulā
2 tējk. čilli pulveris
kumīns, oregano, sāls
Kūp. paprikas pulveris
Pāris šķēlītes smalki sakapāta ingvera
400g sarkanās pupiņas
200g saldā kukurūza
Pētersīļi, laima miziņa
Pagatavošana:
Apmēram 4l lielā katlā uzkarsē eļļu, liek sautēties uz vidēji karstas temperatūras sakapātu ķiploku, sīpolu, burkānu
Ja tiek izmantota gaļa, tad pievieno maltu gaļu, un pasautē 15 min
Pievieno buljonu, tomātus savā sulā un visas garšvielas. Sagaida līdz viss sāk vārīties
Tad pievieno nokāstas pupiņas un kukurūzu
Pielej 1l verdoša ūdens. Vāra vēl 15 min
Pasniedz ar sakapātiem pētersīļiem un pierīvētu laima miziņu. Var pievienot svaigu avokado un grauzdētu tortillju, kā arī sieru.