Perfekts Liellopa cepetis
Updated: Jan 7

Sastāvdaļas:
Cepetim izmanto liellopa ciskas augšdaļu ~ 1,5 kg, var gatavot arī gulaša gaļu
500ml Liellopa buljons
2 vidēji sīpoli
2 burkāni
2 seleriju kāti
1 vesels ķiploks
buntīte dažādu garšaugu
olīveļļa
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni uz 240 C.
Nomazgā un vidēji lielos gabalos sagriež visus dārzeņus. Saspiež un atplēš ķiploku, nenomizojot to.

Dārzeņus un zaļumus saliek cepampannā un apmaisa ar eļļu.
Aplej gaļu ar olīveļļu, pārber sāli, piparus un kārtīgi visu iemasē. Ja nepieciešams, gaļu sasien ar diegu, lai tā stingri turas kopā.
Uzkarsē pannu un apcep gaļu no visām pusēm, lai tā iegūtu cietu garoziņu, kas neļauj izticēt gaļas šķidrumam. Pārliek apcepto gaļu uz dārzeņiem.
Cepeškrāsnij nogriež temperatūru uz 200C un liek cepeti cepeškrāsnī. Ļauj dārzeņiem sasuloties kopā ar cepeti.
Pēc 30 min izņem cepampannu un pārlej visam pāri 500ml liellopa buljona. Cep vēl 30 min.
Kad gaļa ir gatava, izņem to no cepampannas atpūsties uz 15 min.
Tikmēr var pagatavot mērci - dārzeņus saspaida, lai tie sasulojas ar buljonu un visu pārliej caur sietu katliņā. Katliņu liek vārīties uz vidējas uguns aptuveni 10 – 15 min.