• Ance

Perfekts Liellopa cepetis

Updated: Jan 7, 2021




Sastāvdaļas:

  • Cepetim izmanto liellopa ciskas augšdaļu ~ 1,5 kg, var gatavot arī gulaša gaļu

  • 500ml Liellopa buljons

  • 2 vidēji sīpoli

  • 2 burkāni

  • 2 seleriju kāti

  • 1 vesels ķiploks

  • buntīte dažādu garšaugu

  • olīveļļa

Pagatavošana:

  • Uzkarsē cepeškrāsni uz 240 C.

  • Nomazgā un vidēji lielos gabalos sagriež visus dārzeņus. Saspiež un atplēš ķiploku, nenomizojot to.

  • Dārzeņus un zaļumus saliek cepampannā un apmaisa ar eļļu.

  • Aplej gaļu ar olīveļļu, pārber sāli, piparus un kārtīgi visu iemasē. Ja nepieciešams, gaļu sasien ar diegu, lai tā stingri turas kopā.

  • Uzkarsē pannu un apcep gaļu no visām pusēm, lai tā iegūtu cietu garoziņu, kas neļauj izticēt gaļas šķidrumam. Pārliek apcepto gaļu uz dārzeņiem.

  • Cepeškrāsnij nogriež temperatūru uz 200C un liek cepeti cepeškrāsnī. Ļauj dārzeņiem sasuloties kopā ar cepeti.

  • Pēc 30 min izņem cepampannu un pārlej visam pāri 500ml liellopa buljona. Cep vēl 30 min.

  • Kad gaļa ir gatava, izņem to no cepampannas atpūsties uz 15 min.

  • Tikmēr var pagatavot mērci - dārzeņus saspaida, lai tie sasulojas ar buljonu un visu pārliej caur sietu katliņā. Katliņu liek vārīties uz vidējas uguns aptuveni 10 – 15 min.

319 views0 comments

Recent Posts

See All