Ratatujs jeb dārzeņu sacepums
Sastāvdaļas:
2 cukīnī
2 baklažāni
6 tomāti
2 ēdam.k. olīveļļa
1 daiviņa rīvēta ķiploka
sāls, pipari, svaigs timiāns
Mērcei:
1 sīpols
1 rīvēts ķiploks
2 burkāni
2 seleriju kāti
2 paprikas
čilli pipars
2 ēdam.k. eļļa
400 g smalcināti tomāti savā sulā
200 ml dārzeņu buljons
sāls, pipari, baziliks
Pagatavošana:
Pagatavo mērci. Sarīvē ķiploku un smalki sagriež sīpolu, burkānus, seleriju, papriku un čilli.
Sakarsē pannu ar eļļu. Sacep līdz zeltainam brūnumam sīpolus, tad pievieno visus pārējos dārzeņus, visu cep līdz dārzeņi kļūst viegli mīksti.
Pievieno konservētus tomātus, dārzeņu buljonu un garšvielas. Sautē zemā temperatūrā apmēram 20 minūtes.
Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni uz 140 C temp. Sagriež plānās šķēlēs visus Ratatuja dārzeņus un pārber ar sāli.
Kad mērce ir gatava, sablenderē to un liek dziļā cepampannā. Pa virsu pamīšus izkārto visus dārzēņus un pārlej ar olīveļļu. Liek pāri folliju un cep aptuveni 2 stundas.