Sēņu Risotto



Sastāvdaļas:

  • Vistas buljons, 500ml

  • Olīveļļa, 3 ēdamk.

  • Šampinjoni, 500g

  • Baravikas vai Portabello sēnes 500g

  • Sarkanais sīpols, 2gab, sagriezts kubiņos

  • Arborio rīsi, 500g

  • Sauss baltvīns, 100ml

  • Sāls, pipari

  • Maurloki

  • Parmezan siers

  • Sviests, 150g - 200g (var aizstāt ar saldo krējumu)

Pagatavošana:

  1. Dziļā pannā uzkarsē olīveļļu un apcep tajā sagrieztas sēnes. Pēc tam apcep sīpolus.

  2. Pievieno sēnēm / sīpoliem baltvīnu un nedaudz pasautē, līdz vīns ir iztvaikojis.

  3. Pievieno rīsus, ļauj tiem nedaudz pakarsēties, ik pa brīdim apmaisot, aptuveni 5 minūtes.

  4. Pievieno 250 ml vistas buljonu un sautē ar vāku, līdz šķidrums ir uzsūcies. Pēc tam pievieno atlikušos 250ml, turpina sautēt līdz rīsi ir gatavi. 15 - 20 minūtes.

  5. Pievieno sviestu, maurlokus un parmezan sieru. Pārber sāli un piparus. Labu apetīti!




38 views0 comments

Recent Posts

See All