Sēņu Risotto

Sastāvdaļas:
Vistas buljons, 500ml
Olīveļļa, 3 ēdamk.
Šampinjoni, 500g
Baravikas vai Portabello sēnes 500g
Sarkanais sīpols, 2gab, sagriezts kubiņos
Arborio rīsi, 500g
Sauss baltvīns, 100ml
Sāls, pipari
Maurloki
Parmezan siers
Sviests, 150g - 200g (var aizstāt ar saldo krējumu)
Pagatavošana:
Dziļā pannā uzkarsē olīveļļu un apcep tajā sagrieztas sēnes. Pēc tam apcep sīpolus.
Pievieno sēnēm / sīpoliem baltvīnu un nedaudz pasautē, līdz vīns ir iztvaikojis.
Pievieno rīsus, ļauj tiem nedaudz pakarsēties, ik pa brīdim apmaisot, aptuveni 5 minūtes.
Pievieno 250 ml vistas buljonu un sautē ar vāku, līdz šķidrums ir uzsūcies. Pēc tam pievieno atlikušos 250ml, turpina sautēt līdz rīsi ir gatavi. 15 - 20 minūtes.
Pievieno sviestu, maurlokus un parmezan sieru. Pārber sāli un piparus. Labu apetīti!